Faranghe - een italiaanse woonboerderij

suppli

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Carpaccio & rucola

Ingrediënten voor 2 personen

   
8 of 10 plakjes dun gesneden rauwe ossenhaas. (leg de ossenhaas een uurtje van tevoren in de vrieser zodat je het makkelijker dun kunt snijden).
2 handen rucola
2 eetlepes rode wijnazijn
6 eetlepel olijfolie
2 theelepels geroosterde pijnboompitten
2 theelepels gespoelde kappertjes
8 blaadjes verse basilicum
geraspte parmezaanse kaas


Bereiding

Dressing: Klop een sausje van 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel honing en wat peper en klop alles goed door elkaar Proef of het op je smaak is.    
Verdeel de rucolasla over twee platte borden en drapeer er de plakjes carpaccio over. Verdeel de dressing over de ossenhaas en garneer met pijnboompitten, kappertjes, een toefje basilicum en wat schilfers Parmezaanse kaas.

Andere antipasto recepten klik op: bagna cauda of suppli di Roma of stromboli